donderdag 10 april 2008

Nieuws vanuit de retail

Het voordeel van werken bij een winkel is niet alleen de 10% personeelskorting, maar ook het feit dat je soms dingen weet voordat ze aangekondigd worden. Ook zie je vaak trends ontstaan voordat het groot en breed in de media komt. Vanaf nu zal ik (ongeveer) wekelijks een update proberen te geven over trends van de winkel waarin ik werk met betrekking tot games.

Allereerst goed nieuws voor de PS3 fans! Vanaf juni 2008 zal de console twee nieuwe mainstream titels krijgen. Allereerst verschijnt er een nieuwe Singstar (6 juni) waarna Buzz! TV op 20 juni zijn next-gen entree maakt. Of er nu draadloze Buzzers uitkomen, en of de Singstar microfoons draadloos gaan zijn weet ik helaas niet.

Update: Insidegamer meldt in hun hands-on dat er draadloze Buzz controllers komen.

Wat betreft de Wii is het helaas een beetje slecht nieuws dat ik kan melden. Mario Kart kent een te kleine levering en 'mijn' winkel krijgt daardoor pas eind april de eerste lading binnen. Ze gaan dan echter wel voor 35 euro ex BTW de deur uit! Wii Fit staat gepland voor een prijs van 75 euro ex BTW en ook die gaat waarschijnlijk niet echt goed leverbaar zijn.

Ook voor de PSP bezitters is er slecht nieuws, onlangs verscheen Oblivion in de database met een geplande release van 1 april. Dit zou de geruchten over een geannulleerde development tegenspreken. Helaas blijkt de release een 1 april grap te zijn, Oblivion voor de PSP komt echt niet.

Op de console verkopen is geen peil te trekken. De Wii is nog steeds slecht leverbaar en binnen een dag uitverkocht. De nieuwe PS3 bundels zorgden voor een flinke opleving maar lijken nu weer gewoon te verkopen, net als de 360 na de prijsverlaging. Die aantallen liggen ongeveer gelijk. Het laatste dat ik je kan melden is dat er in de handheld oorlog een soort evenwicht is ontstaan tussen PSP en DS wat betreft de verkopen. Beide handhelds gaan zo'n 50/60 keer per maand over de toonbank. Wat betreft software gaat de DS echter wel harder dan de PSP, die verkoopt zowat niets op software gebied...