dinsdag 23 december 2008

The Bro Code

Er zijn veel populaire codes, je hebt de Konami Code, de Da Vinci Code en de Bro Code. Over deze laatste hebben we het vandaag aangezien ik deze handleiding van Hemmo heb gekregen! (Thnx daarvoor!)

De Bro Code is een handleiding die uit de serie How I Met Your Mother komt, een Amerikaanse comedy over Ted Mosby die zijn kinderen verteld hoe hij hun moeder ontmoet heeft. Inmiddels zijn we vier seizoenen verder en weten we het nog steeds niet, maar dat maakt de serie niet minder leuk. Er komen allerlei onderwerpen in de serie aan bod die jou en mij gewoon (kunnen) overkomen als afstuderen, gebroken harten en bier drinken in de pub.

Eén van de personages in de serie is Barny Stinson, een slicke gast met bindingsangst die altijd in volledig pak op vrouwenjacht gaat (Suit up!). Barny is ook degene die de Bro Code introduceert in een van de afleveringen. In het boek wordt aan de hand van verschillende regels uitgelegd hoe vrienden met elkaar omgaan, inclusief uitleg. Enkele voorbeelden:

Bro's before Ho's
The bond between two men is stronger than the bond between a man and a woman because, in general, men are stronger than women. It's just science.

A Bro never wears pink. Not even in Europe.
Geen uitleg nodig...

No sex with your Bro's ex
It is never, ever permissable for a Bro to sleep with his Bro's ex. Violating this code is worse than killing a Bro.

Een handig en tof handboek dus! Als je dan nagaat dat dit nog maar mijn eerste Kerstkado is, zijn de vooruitzichten hoopvol! Op Kerstavond komen er nog in ieder geval een 360-Remote (Tessa) en een Black&Decker Kruimeldief (ouders) bij! Als ik weer in Delft ben kan ik ook eindelijk de twee boekjes-achtige kadootjes uitpakken die er al veel te langen liggen (Lillie). Al met al NU al een goede score!