woensdag 21 mei 2008

Seizoen 2007 / 2008 afgelopen

Het voetbalseizoen 2007/2008 is nu officieel afgelopen en het is tijd om even terug te kijken naar wat er allemaal gebeurd is. Allereerst is PSV natuurlijk kampioen geworden en is er gezeik omtrent Gomez, heeft Feyenoord de beker en heeft Ajax niets. Heerlijk. Daarnaast heeft Zenith onder leiding van Advocaat de UEFA Cup gewonnen en begint over een paar weken het Europees Kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk. De belangrijkste competitie is echter de Champion's League (jeweetwel, waar Ajax niet aan meedoet).

Zo'n 10 minuten geleden heeft Manchester United de Champion's League finale gewonnen van Chelsea door middel van strafschoppen. De wedstrijd en verlenging waren erg spannend en het was, mede dankzij de regen en de inzet van de spelers, een echte ouderwetse goeie pot voetbal. Beide teams maakten ook evenveel aanspraak op de overwinning wat mij betreft.
De strafschoppenserie was echter nog spannender. Zoals ik had gehoopt mist huilebalk Ronaldo zijn penalty, en hierdoor kwam Manchester op achterstand. In de vijfde, de beslissende, penalty voor Chelsea nam aanvoerder Terry de pingel. Helaas gleed Terry uit waardoor de bal op de paal belande. Hoewel een uitglijder meestal komische taferelen oplevert was dat in dit geval niet zo. Terry is een nu al legendarische voetballer en een van de beste Engelse spelers ooit en dat nu juist HEM dit nu moest overkomen was onwijs zuur. Een heel seizoen vol blessures (gebroken jukbeen, knie-problemen, elleboog uit de kom, etc) en dan toch Chelsea op geweldige wijze door de finale slepen getuigt van pure klasse. De winnende penalty zou een soort bekroning zijn voor zijn seizoen, maar het mocht niet zo zijn dus. Even later zou Anelka zijn penalty veel te slap inschieten waardoor vd Sar de held van de avond werd door deze tegen te houden waardoor Manchester er met de Cup vandoor gaat. Al met al een flink emotionele avond met aan de ene kant geluk en blijdschap en aan de andere kant verdriet. Je wordt er stil van als je er naar kijkt...
Maar goed, tijd om vooruit te kijken nu! Ik ben benieuwd hoe het bij PSV afloopt en wie er gaan en komen. Iets belangrijker op dit moment is echter het EK. Hoewel ik niet achter v Basten als coach sta en niet echt verwacht dat Nederland ver komt ga ik toch vol goede moed alle wedstrijden kijken. Ik heb zelfs een oranje hoed, rood-wit-blauwe schmink en een oranje bloemenkrans geregeld! Nu alleen nog een koud biertje en ik ben er klaar voor!